bedrijfsnieuws

Gelukkig weerzien met oliefabriek Lichtervelde

Na een periode van ongeveer 12 jaar klopte Oliefabriek Lichtervelde opnieuw aan de deur voor de uitbreiding van haar tankenpark.

De plannen waren vrij ambitieus: naast de bestaande 250.000 liter olietanks werd beslist om niet minder dan 12 nieuwe tanks toe te voegen, wat het totale extra volume op 3.000.000 liter lijnolie brengt.

Naast de bouw van de tanks en toebehoren heeft Verschoore Constructie ook de isolatiewerkzaamheden voor haar rekening genomen.

De bouw van alle 12 tanks nam ongeveer 9 maanden in beslag, waarbij de tanks in groepen van 4 naar het terrein in Lichtervelde werden vervoerd. Met hun 5 meter diameter namen de vrachtwagens bijna de volledige breedte van de rijweg in beslag.

Met dit geslaagde project bewijst Verschoore Constructie eens te meer zijn sterke ervaring en reputatie in het ontwerpen en bouwen van uw tankparken.

Grote tanks voor oliefabriek in Lichtervelde.

deel artikel

lees ook

bedrijfsnieuws

Jordy Verhulst alias MCTV

Ontdek de nieuwste muzieksensatie van het Vlaamse dorpje Oostrozebeke.

MCTV, ook bekend als Jordy Verhulst is een van onze las-team-leden.
Hij heeft een groot talent voor het schrijven van positieve en grappige maar ook realistische teksten.

Hij is ook erg trots op zijn gemeente, zoals je kan horen in zijn single "8780" (zevenentachtigtachtig).

Jordy werd een paar weken geleden geïnterviewd op het Vlaamse radiostation "Radio Tequila".

bedrijfsnieuws

The Flymarker - een stap vooruit in materiaalidentificatie

Met de opkomende globalisering en diversiteiten in kwaliteiten van koolstof en roestvrij stalen materialen, wordt een correcte identificatie en traceerbaarheid van het materiaal belangrijker dan ooit.

Bij Verschoore loopt elk aangekocht materiaal via ons nieuw ERP datasysteem , en is rechtstreeks gelinkt aan zijn materiaalcertificaat doorheen het ganse leveringsproces.
Eenmaal aangekomen in onze werkplaats, worden alle materialen professioneel gemerkt met hun warmtenummer met behulp van onze nieuwe digitale flymarker.

Bij elke pijp- of profielafsnijding kan het warmtenummer heel eenvoudig worden overgebracht op het restmateriaal door enkele cijfers op de flymarker in te drukken.
Deze kwaliteitsprocedure moet ons verzekeren van het gebruik van het juiste materiaal met de juiste materiaalidentificatie op onze eindproducten.

Deze nieuwe procedure is slechts één onderdeel in ons streven naar een optimale kwaliteitsborging van onze producten.

bedrijfsnieuws

Nieuwe isolatiehal

Waarom op de werf komen met dure stellingen en moeilijke werkomstandigheden, als u uw tank volledig geïsoleerd op de werf kunt laten aankomen.

Om onze isolatiewerkers te beschermen tegen slechte weersomstandigheden, hebben we onlangs een gebouw opgetrokken op ons productieterrein om onze tanks en vaten te plaatsen voor het uitvoeren van de isolatiewerken.

Het gebouw kan tanks tot een diameter van 5.000 mm en een lengte van 14.000 mm ontvangen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw vaartuig te isoleren voor transport naar uw plaats!

bedrijfsnieuws

New website

Na ruim 3 jaar huwelijk tussen Verschoore & Verkouille presenteren wij u eindelijk onze nieuwe website www.verschoore-verkouille.be.

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk realisaties uit het verleden samen te brengen en in te voegen.

Bekijk alvast "realisaties" en zie hoe klein of groot, hoe eenvoudig of complex, hoe gelijkaardig of verschillend wij in onze ateliers kunnen produceren.

Onze geschiedenislijn schetst duidelijk hoe we door de jaren heen gegroeid zijn.

Als één grote familie, is ons hoofddoel het bieden van de best passende opslag- en productieoplossingen voor onze klanten.

bedrijfsnieuws

Nieuwe rolmachine

Na 25 jaar succesvolle productie in onze werkplaats in Ingelmunster was het tijd om onze machine met pensioen te sturen.

Vorige maand hebben we onze gloednieuwe rolmachine geïnstalleerd, met alle opties voor het optimaal rollen van onze platen.

Een zeer slimme controle-eenheid beheerst de parameters en helpt onze operator om de diameter van onze cilinders binnen de kleinste toleranties te houden.

Dankzij een afstandsbediening kan de operator vrij rond de machine bewegen om het walsproces in detail te beheersen en te controleren.

bedrijfsnieuws

nieuwe hal in Ingelmunster

Vorige maand hebben we de laatste hand gelegd aan onze nieuwe assemblagehal in Ingelmunster.

De nieuwe bedrijfshal moet ons in staat stellen grotere, zwaardere en hogere tankconstructies in roestvrij staal te bouwen.

Met een hoogte van 20 meter onder de kraanhaak zullen we in staat zijn om vaten tot Ø 5.800 mm met een maximum gewicht van 20 ton in één keer te assembleren, lassen en slijpen.

Er lopen minstens drie rolbruggen (2 x 10 ton/ 1 x 20 ton) onder het dak om ons intern transport van de subassemblages te optimaliseren.

Met een totale overdekte oppervlakte van 7000 M², 20 rolbruggen in totaal, is Verschoore-Verkouille klaar om zijn productiecapaciteit voor de bouw van uw tanks, reactoren en kolommen verder uit te breiden.

bedrijfsnieuws

Vakantie

Na een zeer druk en hectisch eerste deel van 2023 hebben al onze medewerkers een zomerstop nodig om de batterijen weer op te laden en er weer volop tegenaan te gaan in het tweede deel van het jaar.

Ons bedrijf te Ingelmunster is gesloten van 21 juli tot en met 15 augustus.

Ons bedrijf te Oostende is gesloten van 15 juli tot en met 6 augustus en van 12 tot en met 15 augustus.

We wensen jullie allemaal een zonnige en ontspannen vakantie!

ontdek hoe wij jou
kunnen helpen